Vrijdag 15 januari 2016
20160115_131458
Op vrijdagmiddag 15 januari gaf DUO1851 zijn medewerking aan het muziekproject op de Jan van Rijckenborghschool in Heiloo. Een aantal dagen werd door diverse muzikanten en in allerlei stijlen muziek gemaakt en over de instrumenten verteld. Van 13.00 - 13.20 uur klonk voor alle leerlingen in de aula een mini-concert. Met veel plezier hebben we ons laten horen aan een gretig, jong publiek. Van 13.20 - 14.40 uur waren er optredens voor de groepen afzonderlijk. De luit was voor bijna iedereen natuurlijk een echte onbekende. Zo'n vreemd instrument met een buik en een knikhals. En dan zoveel snaren …..


20160115_131545

Onder leiding van dwarsfluitspeler Horst en aangemoedigd door medeleerlingen kon een aantal kinderen in uiterste concentratie zowaar geluid uit het demonstratiemondstuk krijgen. Wat ons betreft komen we nog eens terug!!

Zondag 17 januari 2016

QKD-TCOp
DUO1851 verzorgde in de Witte Kerk van Heiloo de muzikale intermezzi tijdens de eerste Preek van de Leek in 2016. Het fenomeen ‘preek van de leek’ kan op verschillende manieren worden uitgelegd. Het is géén reguliere en evenmin een alternatieve kerkdienst. Het is wél een experiment op de grens van traditie en de dingen van deze tijd. Een verbintenis tussen kerk en cultuur. Hiervoor wordt een podium geboden aan mensen, die bereid zijn hun inspiratie in het leven met anderen te delen. Welke levensvisie ligt ten grondslag aan hun handelen? Wie of wat is de bron waaruit zij putten?
Op deze middag was uitgenodigd: Mevrouw Jeanette Braam, directeur van de Bibliotheek Heiloo. De middag verliep als volgt: na een korte introductie van de spreker werd deze uitgenodigd om de ‘preek’ te houden. De ‘predikant(e)’ kiest zelf het onderwerp. Na de preek was er onder het genot van een drankje gelegenheid om na te praten over de preek met de spreekster of andere aanwezigen.
De muzikale bijdrage van Duo 1851 bestond uit een blokje oude muziek in de combinatie blokfluit en luit en een mini-concertje met dwarsfluit en authentieke, romantische gitaar. Van de eerste combinatie kan HIER een YouTube-filmpje worden bekeken en beluisterd.


Zondag 17 april 2016
IMG_4554
In de Slotkapel, Slotweg 19 in Egmond aan den Hoef concerteerde Ut Mannûhkoor onder leiding van Marie Anne Pak. Het gezelschap bestond uit ongeveer 20 enthousiaste 50-plussers uit Alkmaar en omgeving.
DUO1851 verzorgde tijdens dit optreden een drietal instrumentale intermezzi, achtereenvolgens uit de renaissance en vroeg-barok, de romantiek en uit de Zuid-Amerikaanse bossa-novamuziek. We hebben met veel plezier onze muzikale bijdragen geleverd die door de toehoorders naar ons bescheiden idee werden gewaardeerd.


Zaterdag 19 juni 2016
Dag van de PoeŐązie 2016
DUO1851 verleende met plezier zijn muzikale medewerking aan de Dag van de Poëzie in de Bibliotheek Heiloo. Vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur droegen zo'n twintig dichters werk voor uit eigen werk. Zij brachten een gevarieerd programma met zowel lichtvoetig werk als gedichten die tot nadenken stemden. De opening werd verricht door Margreet Schouwenaar, stadsdichter van Alkmaar. De presentatie van het geheel was in handen van Dini Apma-Staudt, zelf ook dichter, en Eugènie Herlaar, bekend als eerste vrouwelijke nieuwslezer bij het NOS-journaal. Nu houdt ze zich bezig met het schrijven van gedichten en met schilderen. De Dag van de Poëzie is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Kunst-Zin.
Open Monumentendagen 10 en 11 september 2016
Op zaterdag 10 en zondag 11 september was het Open Monumentenweekend. Veel monumenten openden hun deuren en er waren allerlei extra activiteiten georganiseerd zoals wichelroede lopen en lezingen over het Oer-IJ. Het thema dit jaar was ‘iconen en symbolen’ met extra aandacht voor hét icoon van Heiloo ‘de Witte Kerk’.
Wethouder Rob Opdam opende het weekend op zaterdag 10 september om 10.00 uur bij de Witte kerk. Na een feestelijke ontvangst onthulde hij een nieuw informatiebord over de geschiedenis van de kerk Muzikale klanken van het
DUO1851, bestaande uit Horst Hausen en Frits Sandkuijl, was tijdens de opening een groot gedeelte van het weekeinde te horen.

Klik
hier voor een muzikale impressie in de Witte Kerk