Adelbertus-abdij Egmond Binnen
Na het succes in mei 2014 organiseerde Benedictushof, het spirituele centrum van de Abdij van Egmond, op zaterdag 30 mei een gezellige voorjaarsmarkt in de fruitboomgaard. Op deze dag waren er workshops, rondleidingen, demonstraties en een groen- en ambachtenmarkt. In de fruitboomgaard klonk vanaf 11.30 uur een afwisselend muzikaal programma met medewerking van DUO1851 en leerlingen van muziekschool Artiance. Papierkunstenares Katja Berkenbosch exposeerde haar werk in de expositieruimte én gaf papierworkshops.

Alle cursussen en activiteiten starten in Benedictushof:
Vennewatersweg 27A
1935 AR Egmond-Binnen
e-mail: info@benedictushof.nl

De heer Hendrik Bais heeft tijdens het optreden van DUO1851 een filmpje gemaakt, dat wij hierbij met plezier en met dank aan de maker laten zien en .... horen!
Klikhier

_____________________________
Witte_Kerk_Heiloo
Tijdens de Monumentendagen 2015 gaf het DUO1851 hoorbaar én zichtbaar acte de présence in de Witte Kerk van Heiloo. Van 11.30 tot 16.00 uur was het een komen en gaan én blijven van mensen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat het merendeel van de bezoekers nieuwsgierig was naar de graftombe waarvan in de Alkmaarsche Courant paginagroot en met foto’s gewag was gemaakt. Menigeen was aangenaam verrast door de sfeervolle muziek die het DUO1851 in allerlei combinaties én in allerlei stijlen ten gehore bracht. En laten we nog even noteren, dat de Witte Kerk niet alleen historisch maar ook akoestisch een fraai monument is.

 Vermeldenswaard is de mail van de heer en mevrouw Sanstra die hun waardering niet alleen in woorden maar ook in een videofilmpje aan ons aanreikten. Tevens hebben de mini-concertjes geresulteerd in een tweetal boekingen voor een huiskamerconcert. Wij waren als duo vereerd met een plek in de Witte Kerk van Heiloo, maar met de intimiteit van de huiskamer zijn we minstens zo blij! Wellicht een idee, dat navolging krijgt …….

Klikhier

_____________________________

Onze eerste recensie:

De Witte Kerk
en de Open Monumentendagen

Ruim 500 gasten bezochten op 12 en 13 september de Witte Kerk. Een enthousiaste ontvangstgroep van de Protestantse Gemeente, de stichting Monument Witte Kerk, de Historische Vereniging Oud Heiloo en de gemeente Heiloo heetten hen welkom. Het beklimmen van de toren bleek een grote trekpleister, evenals de verhalen en foto’s over de grafkelder. In de toren konden twee eeuwenoude sarcofagen worden bewonderd en nog hoger de klok, beide heel bijzonder. Voor het eerst waren er maquettes van Jan van Tiel te zien: de Witte Kerk klein in Romaanse stijl rond 1200, de grote Kruiskerk vlak voor de strijd rond Alkmaar in 1772 en de huidige kerk.
Er was veel belangstelling voor de historie van deze oude plek, met de orgels, de grafstenen, de zeer oude bijbels én voor de recente films van het openen van de grafkelder en de restauratie van het kabinetorgel.
Twee musici, Horst Hausen en Frits Sandkuijl danken we bijzonder voor de prachtige muziek die zij lieten horen op verschillende blaas- en strijkinstrumenten o.a. de fluit en de luit. Daarvan hebben tal van bezoekers erg genoten. Namens het organisatiecomité, alle bezoekers en een ieder die heeft meegewerkt hartelijk dank.
Jenny Bikker

(Kerkblad Protestantse Gemeenten Heiloo en Limmen)

_____________________________