* Huisconcert in De Loet

Op woensdagavond 8 mei 2019 heeft ons duo op uitnodiging van een van de bewoners van het verzorgingshuis De Loet in Heiloo een concert mogen geven voor medebewoners en andere toehoorders.
Voor een klein veertigtal geïnteresseerden hebben wij vanaf half acht voor een afwisselend programma van een uur gezorgd. Het was een concertje zonder pauze. Het eerste half uur was de instrumentale bezetting: luit en blokfluit. Daarna klonken dwarsfluit en gitaar. Elk van deze instrumenten kwam ook in een solostuk aan bod.
Frits heeft het programma op een informele wijze van toelichtingen voorzien. De interesse van de luisteraars was groot, getuige de spontane vragen die op de spelers werden afgevuurd.
Het concertmenu bood elk wat wils: verstillende muziek uit renaissance en vroegbarok op de blokfluiten en de luit en daarna op dwarsfluit en gitaar het romantische repertoire, de volksmuziek en bossa nova.
Na het optreden was er voor iedereen nog tijd genoeg om gezellig na te praten onder het genot van een drankje.
Foto's: Lida Wijsma ©
Stacks Image 17
Stacks Image 19
Stacks Image 21
* Duo1851 in Abdijwinkel van Egmond

GitaarFluit
In de vakantiemaanden worden in de Abdijwinkel in Egmond geen lezingen gehouden, maar kan naar matinee-concertjes worden geluisterd. Op zaterdagmiddag 10 augustus treedt Duo1851 op: Horst Hausen, blokfluit en dwarsfluit, en Frits Sandkuijl met luit en romantische gitaar. Het tweetal brengt een afwisselend programma, dat reikt van renaissance tot romantiek en van barok tot bossa-nova, De muzikanten zullen wat vertellen over de instrumenten en het programma van toelichting voorzien. De entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het concertje begint om 14.30 uur en duurt drie kwartier.
Abdijwinkel van Egmond
Vennewatersweg 27a
1935 AR Egmond-Binne
n