Concert Eenigenburg

Kerk_Eenigenburg
Zondagmiddag 19 februari 2017 speelde DUO 1851 in het prachtige kerkje van Eenigenburg. In het oude kerkje (uit 1792) worden al jaren sfeervolle concerten verzorgd door enthousiaste musici. De kerk, die op een terp uit de 14e eeuw is gebouwd, heeft o.a. een preekstoel uit 1698, een koorhekje uit 1770 , een uniek orgel, gebouwd door Schölgens van de Rottekade 49 in Rotterdam en in de kerk geplaatst in 1876. De kerkklok dateert uit 1543. De concerten zijn op zondagmiddag van 15 tot 16 uur.

Het is een heel genoeglijk optreden geweest. De kerk was met ongeveer 65 mensen vol. Voor de pauze klonk muziek voor blokfluit en luit, daarna was de combinatie dwarsfluit en gitaar te horen. De waardering voor het optreden kwam zeker tot uiting in de gulle, vrijwillige bijdragen, die ten goede komen aan de exploitatie en het onderhoud van dit unieke monument in Eenigenburg.


Music Meeting Heiloo 2017

DUO1851 verzorgde onder de noemer Muzikale Verbeelding op zaterdag 20 mei in Cultureel Centrum De Strandwal op het terrein van de GGZ-Noord Holland twee keer een concertje van een half uur. Om 13.00 en 15.15 uur lieten de muzikanten zich horen in een programma dat werd gelardeerd met foto's van de fotografe Toos Oudhoff. Hierbij gaat de programmaflyer, die een indruk geeft van het tweedaagse programma. Er waren drie podia. DUO1851 trad op in de Verhalenkamer, een kleinere ruimte die uitstekend geschikt is voor intieme muziek. Het festival werd om 13.00 uur in de grote zaal van de Strandwal geopend door burgemeester Hans Romeyn. In het midden van het gebouw was een expositie van de portretten die door leden van de fotoclub HAF Heiloo waren gemaakt. De expositie heette Kopstukken en toonde beelden van mensen uit Heiloo en omgeving die dat weekend optraden. Aan het eind van beide dagen was er gelegenheid om het Heilooër Volkslied mee te zingen. Dit werd gedirigeerd door Nico Bakker, lid van de werkgroep Music Meeting Heiloo.

Hieronder links die een impressie geven van de beide Music-Meetingdagen:

http://beatfm.nl/artikel/52742732/music-meeting-heiloo-2017-van-start-fotos
http://beatfm.nl/artikel/52794618/opening-music-meeting-heiloo-2017-video-alkmaar-bergennh-egmond-castricum

Ook op de
website van Music Meeting Heiloo zal worden teruggeblikt op het succesvolle weekeinde in de Strandwal.


Concert 't Praethuys Alkmaar

Trio1851
Op zondagmiddag 18 juni werd ons duo uitgebreid tot TRIO 1851. Zangeres Yntske Zijlstra voegde zich erbij voor een intiem concert in het Praethuys, Westerweg 50 in Alkmaar. Verrassend veel mensen hadden op deze snikhete middag de huiskamer van het Alkmaarse inloophuis geprefereerd boven de koelte van hun huis, het bos of zeewater.
De belangstelling was erg groot: iedereen had nog net een stoel. Voor een groot aantal mensen was het een eerste kennismaking met 't Praethuys.
Het programma reikte van renaissance tot romantiek, van Willem de Fesch tot een stukje jazz. Het werd een aantrekkelijk en afwisselend programma waar iedereen erg van genoot. De waardering werd door menigeen met gulle hand omgezet in een bijdrage aan 't Praethuys. Jetty Roedema heeft een aantal momenten van dit zondagmiddagconcertje in foto's vastgelegd.

Klik
hier voor een foto-impressie van dit zondagmiddagconcert. Met dank aan Jetty Roedema!


Kunstparade Heiloo 2017

Kunstparade Heiloo 2017
Op 23, 24 en 25 juni stond Heiloo in het teken van de Kunstparade. Zo’n 56 beeldend kunstenaars lieten hun werk zien op allerlei locaties verspreid over het dorp. Maar ook muzikanten en dichters gaven acte de présence. Zaterdagochtend om 11.00 uur beet Duo1851 het spits af in een mooie ruimte aan de Kerkstraat van de Willibrorduskerk aan de Westerweg. Het vroege tijdstip was af te lezen aan het kleine aantal toehoorders. Het tweede optreden om 13.00 uur kon gelukkig op wat meer belangstelling rekenen. Maar de speelvreugde heeft er in genen dele onder geleden. Toehoorders waren stuk voor stuk enthousiast.
Op de zondag was in het woonhuis van de familie Melchers in de Laarmanstraat voor ons duo een fraai podium in de huiskamer beschikbaar. De ontvangst was hartelijk. De vlag hing uit en een bord in de voortuin verschafte bezoekers informatie over het plaatsen van de fiets en de toegang. De woonkamer was tot een intieme concertruimte omgetoverd. Klapstoeltjes stonden in de goede opstelling. Buiten in de tuin was er gelegenheid voor een kopje koffie of thee met heerlijke koek. Kortom: alle ingrediënten voor een geslaagd huisconcert waren aanwezig. Maar ook hier was jammergenoeg van een minieme belangstelling sprake. Natuurlijk spelen wij tweeën liever voor een volle kamer, maar met name voor de gastvrouw en gastheer vonden wij de geringe belangstelling wel erg spijtig. Hun enthousiasme verdiende een grotere opkomst!Monumentendagen 2017

Camerata_Musica
Ook dit jaar gaf Duo1851 klank aan de Open Monumentendagen in de Witte Kerk van Heiloo. Op zaterdag 9 en zondag 10 september werd van de late ochtend tot halverwege de middag op informele wijze met plezier muziek gemaakt. In een ongedwongen sfeer konden de talrijke toehoorders met ons en onze muziek kennis maken. Op zaterdag liet in een tweetal optredens ook het a cappella kwartet Camerata Musica van zich horen. Het viertal zong heel fraai liederen van o.m. Johannes Brahms, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Max Reger, Hugo Wolf en Jan van Zelm.

v.l.n.r. Harry Marechal (tenor), Nicoline Sijpheer (sopraan), Marko Draisma (bas) en Barbara Hogenboom (alt). klik op foto voor vergroting